Vecāki, kuri narkotisko vielu iespaidā janvāra beigās nosita četrus gadus vecu bērnu, šokējot Lietuvas sabiedrību, pret puisēnu izdarījuši vismaz 135 triecienus, vēsta portāls "Delfi.lt".

Vēstīts, ka 25. janvārī policija saņēma informāciju, ka Ķēdaiņos kādā dzīvoklī līdz nāvei sists četrus gadus vecs zēns. Māte un viņas dzīvesdraugs bijuši nikni, ka četrus gadus vecais bērns nav spējis izrunāt ciparu nosaukumus, tāpēc viņi nolēmuši bērnu sist. Bērns guva smagas traumas, no kurām mira.

Zēna slepkavībā aizdomās tiek turēta viņa 23 gadus vecā māte Monika K un viņas 27 gadus vecais partneris Ģedimins Kontjanis. Vīrietis izmeklētājiem ir atzinies, ka liktenīgs varētu būt bijis tieši viņa sitiens ar dūri pa bērna galvu.

Ekspertīzē noskaidrots, ka uz bērna ķermeņa saskaitītas vismaz 135 sitienu pēdas.

Medijs atzīmē, ka prokurori, kuri savā amatā atrodas jau vairākus gadus, nekad savā mūžā nav piedzīvojuši tik lielu nežēlīgumu.

"Ir grūti iedomāties, kā uz tik maza bērna ķermeņa var izdarīt tik daudz sitienu," portālam "Delfi" atklāja prokurors Vitauts Gataveckis. Tiesa, viņš atzīmēja, ka šis nav galīgais sitienu skaits. Eksperti pagaidām pieļauj, ka sitienu skaits viennozīmīgi nebūs mazāks par 135.

Ekspertīzē secināts, ka visvairāk sitienu izdarīts tieši pa galvu.

Kontjanis nenoliedz, ka būtu sitis bērnu un arī izdarījis tam triecienus pa galvu. Viņš arī vairākkārt apgalvo, ka sitienus izdarījusi arī puisēna māte.

Tiesa, kā atzīmē medijs, pagaidām nav skaidra mātes loma slepkavībā, jo puisēna mamma apgalvo, ka bērnu nav situsi, bet tikai to pagrūstījusi. "Delfi.lt" norāda, ka prokuroriem pagaidām nav ticības mātes teiktajam.

"Pagaidām izskatās, ka bērnu ir situsi arī viņa māte," apgalvo Gataveckis.

Jau vēstīts, ka analīzu rezultāti apliecina - nozieguma izdarīšanas brīdī vecāki bijuši narkotisko vielu reibumā.

Provizoriskā informācija liecina, ka viņi lietojuši metamfetamīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!