Foto: AP/Scanpix

Bieza sniega sega jau 29 dienas no ārpasaules norobežojusi mazo Spānijas ciematiņu Tresviso ar tā 20 iedzīvotājiem, trešdien vēsta raidsabiedrība "The Local".

Ciematiņa iedzīvotāji ir pilnībā atkarīgi no pārtikas piegādēm, ko regulāri veic helikopters, - citādi sniegotajam apgabalam nav iespējams piekļūt.

"Mēs esam izmisuši, jo sāk beigties pārtikas krājumi gan mūsu cilvēkiem, gan dzīvniekiem," vietējiem medijiem norādījusi Tresviso iedzīvotāja Santa Lopesa, piebilstot, ka helikopters piegādā tikai pašas nepieciešamākās preces: pienu, maizi, augļus un dārzeņus.

"Pirmo reizi 25 gadu laikā, kopš asfaltētā ceļa izbūves, ir tik slikti," norādījis vietējais lopkopis Feliciāno Kampo, piebilstot, ka pirms tam ciemats no ārpasaules bijis norobežots katru ziemu.

"The Local" norāda, ka iedzīvotājiem nāksies gaidīt līdz uz vienīgā ceļa, kas savieno Tresviso ar citām apdzīvotām vietām, nokusīs sniegs. Ciemata sniega tīrāmā automašīna iestrēgusi piecu kilometru attālumā no Tresviso.

Jau ziņots, ka februāra sākumā Spānijas ziemeļu reģionus teju paralizēja bieza sniega sega. Ārkārtas dienestiem nācās atbrīvot 200 cilvēkus, kuri dziļā sniega dēļ palikuši iesprostoti uz ceļiem valsts ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!