Foto: AFP/Scanpix

ASV Čikāgas pilsētā policija ir aizturējusi vīrieti par to, ka viņš braucienos ar vietējo vilcienu ir lietojis signālu slāpēšanas ierīci, lai bloķētu citu pasažieru mobilo tālruņu zvanus, vēstīja ASV ziņu aģentūra UPI, atsaucoties uz policiju.

63 gadus vecais Čikāgas iedzīvotājs Deniss Nikols tika aizturēts pēc vilciena pasažieru sūdzībām par viņu tālruņu signālu bloķēšanu.

Nikola advokāts Čārlzs Lauers paziņoja laikrakstam "Chicago Tribune", ka klients tikai vēlējies mieru un klusumu savos braucienos ar vilcienu.

"Viņam traucē tas, ka cilvēki viņam apkārt sarunājas. Viņš varbūt ir bijis savtīgs, domājot par sevi, bet viņam nebija nekāda ļauna nolūka," sacīja advokāts.

Jau dažus mēnešus pirms otrdien notikušās Nikola aizturēšanas aculiecinieki bija dalījušies ar fotogrāfijām, kurās Nikols redzams ar savu ierīci – melnu kastīti ar piecām antenām.

Čikāgas policija sadarbībā ar ASV Federālo sakaru komisiju (FCC) un Čikāgas Transporta pārvaldi (CTA) izsekoja Nikolu un viņu aizturēja pēc vilciena apstāšanās. Tieši pirms aizturēšanas viņš ar savu ierīci bloķēja policista privātdrēbēs tālruņa zvanu.

Tiesnesis, kurš nodēvēja Nikolu par "mobilo tālruņu policistu", noteica, ka viņš var tikt atbrīvots līdz tiesai pret drošības naudu 10 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

Nikols jau agrāk bija atzinis savu vainu mobilo tālruņu slāpēšanā. Tas notika 2009.gadā, kad viņa aparatūra tika konfiscēta un iznīcināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!