Foto: AP/Scanpix

Teroristiskā grupējuma "Daesh" kaujinieki atkal iekļuvuši Palmīrā – senajā Sīrijas pilsētā, ko pirms gandrīz deviņiem mēnešiem zaudēja Sīrijas valdības spēkiem, atsaucoties uz novērotāju sniegto informāciju vēsta raidsabiedrība BBC.

""Daesh" sestdien iekļuva Palmīrā, un tagad ir okupējuši tās ziemeļrietumu daļu," paudis Sīrijas cilvēktiesību novērošanas organizācijas pārstāvis Rami Abdels Rahmans, piebilstot, ka kaujas starp armiju un teroristiem notiek arī pilsētas centrā.

"Daesh" kontrolē tuksnesī esošā pilsēta bija desmit mēnešus, bet šī gada martā no džihādistiem to atkaroja Sīrijas armija.

Ofensīvu pilsētas atgūšanai teroristiskā grupējuma kaujiniekiem sāka šonedēļ.

Jau ziņots, ka Sīrijas armija nosūtījusi papildspēkus uz Palmīru. Nemiernieku grupējuma "Jaish al-Mujahideen" komandieris informējis, ka "Daesh" uzbrukums licis Sīrijas valdībai novirzīt spēkus no Alepo, kur režīma spēki un to sabiedrotie ir tuvu svarīgai uzvarai pār nemierniekiem.

Palmīra ir UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, jo tajā atrodas gadu tūkstošiem seni tempļi un citas vēstures liecības. Iepriekš, kad pilsēta krita džihādistu rokās, nemiernieki iznīcināja vairākus kultūrvēsturiskos pieminekļus, tostarp divus 2000 gadu senus tempļus, arku, kapu torņus.

Tā gan nav vienīgā vieta, kur džihādisti iznīcinājuši vēstures pieminekļus, jo uzskata, ka tie ir māņu elki un dievības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!