Foto: Publicitātes foto

Pēc smagām kaujām divu dienu garumā teroristu organizācijas "Daesh" kaujinieki Sīrijā pārņēmuši vairākus ielenktās Deir ez Zoras pilsētas rajonus.

Džihādisti uzsākuši ofensīvu, uzbrūkot Sīrijas armijas kontrolpunktiem ar sprāgstvielām pildītos auto, nogalinot vairākus desmitus karavīru, raksta "ARA News". Pēc tam uzbrukums turpinājies ar intensīvu artilērijas apšaudi pa armijas bāzi pie lidostas, kā arī pa diviem pilsētas rajoniem.

"Režīma spēki bombardēšanas dēļ bija spiesti evakuēt savu vadības centru. Gan Baghelijas, gan Tallat al Broukas rajoni tagad ir "Daesh" kontrolē," medijam norādījis kāds vietējais aktīvists.

Teroristi uzbrukuši arī Sakan al Džahizijas rajonam, no tā padzenot Nacionālās aizsardzības spēku vienību. Režīma spēki atkāpušies uz labāk aizsargājamajiem pilsētas rietumu apgabaliem, izvairoties no lielākiem upuriem un glābjot bruņutehniku.

Sīrijas Gaisa spēki bombardē teroristu pozīcijas pie pilsētas:

Video of #SyAAF airstrikes in #DeirEzzor from early today. @delfoo puts the bombs here (https://t.co/wBiieWEoi8), if right thats a deep push pic.twitter.com/Hie7dm0Xtk
— Jacm (@Jacm212) January 15, 2017


Deir ez Zoras lielākā daļa jau vairāk nekā divus gadus ir islāmistu kontrolē, bet valdības spēki līdz šim kontrolē vairākus pilsētas rajonus, kā arī lidostu uz dienvidiem no Eifratas upes. Ielenktā pilsēta regulāri piedzīvojusi uzbrukumus, un laika gaitā valdības spēki jau zaudējuši vairākas nozīmīgas pozīcijas.

Teroristiem Deir ez Zora ir stratēģiski svarīga, jo tā atrodas pie nozīmīga ceļa starp džihādistu kontrolētajām Irākas teritorijām un pašpasludinātā kalifāta "Islāma valsts" galvaspilsētas Rakas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!