Foto: AFP/Scanpix

Pašnāvnieka-spridzinātāja sarīkotā uzbrukumā, par kuru atbildību uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh", sūfiju svētnīcā Pakistānā ceturtdien gājuši bojā vismaz 72 cilvēki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vēl vismaz 250 cilvēki ir ievainoti. No mirušajiem 43 ir vīrieši, deviņas sievietes un 20 bērni, informē mediķi.

Terorakts notika Sehvānas pilsētā Pakistānas dienvidu provincē Sindā. Terorists sevi uzspridzināja svētnīcā, kad tā bija pilna ar sūfisma sekotājiem.

Sūfisms ir islāma virziens, kurš Pakistānā tiek piekopts gadsimtiem ilgi. Taču vairums radikālo sunnītu grupējumu sūfijus, tāpat kā šiītus, uzskata par ķeceriem.

Sprādziens vienā no valsts nozīmīgākajām svētnīcām ir nāvējošākais no šonedēļ Pakistānā notikušajiem dažādu islāmistu grupu sarīkotajiem uzbrukumiem.

Trešdien divos atsevišķos sprādzienos valsts ziemeļrietumos gājuši bojā vismaz septiņi cilvēki. Savukārt pirmdien vismaz 13 cilvēki gāja bojā sprādzienā austrumu pilsētā Lahorā. Par šo uzbrukumu atbildību uzņēmās kāds Pakistānas "Taliban" atzars.

Kopumā kopš svētdienas sešos uzbrukumos pašnāvnieki-spridzinātāji Pakistānā ir nogalinājuši gandrīz 100 cilvēku. Uzbrukumu vilnis ir pārtraucis periodu, kurā bija novērojama drošības situācijas uzlabošanās valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!