Foto: DELFI

Krievijas Federācijas Dagestānas Republikā otrdien no rīta nošauts vietējā laikraksta "Novoe delo" žurnālists. Slepkavības iemesls varētu būt viņa profesionālā darbība, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Nezināmi uzbrucēji kādā Mahačkalas piepilsētā apšaudījuši žurnālista Ahmednabi Ahmednabijeva automašīnu, vīrietis gājis bojā notikuma vietā, ziņo "RIA Novosti".

Tiek pārbaudītas visas versija par slepkavības motīviem, taču priekšplānā ir izvirzīta versija, ka Ahmednabijevs nogalināts savas profesionālās darbības dēļ, paziņoja izmeklētāji.

Ahmednabijevs strādāja laikraksta "Novoje delo" politikas nodaļā un bija galvenā redaktora vietnieks, norāda aģentūra.

Žurnālist šogad jau ir piedzīvojis vienu uzbrukumu. Janvārī pa vīrieti šauts pie viņa mājas, bet viņš paspējis ieskriet telpās. Toreiz policija uzbrukumu nav uzskatījusi par slepkavības mēģinājumu, norāda "RIA Novosti".

Ahmednabijeva vārds bijis minēts arī pirms dažiem gadiem Dagestānā izplatītā "nošaujamo sarakstā", kur figurēja vēl astoņu vietējo žurnālistu vārdi. Varas iestādes krimināllietu par šo sarakstu izbeigušas, jo nav bijuši zināmi tā izplatītāji, skaidro aģentūra.

Dagestāna šobrīd ir visnestabilākais Ziemeļkaukāza reģions, un vardarbīgi uzbrukumi tur ir teju vai ikdienišķa parādība. Varasiestādes to sarīkošanā vaino nemierniekus, kas Krievijas Ziemeļkaukāzā grib izveidot islāmistu valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!