Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas galvaspilsētas Damaskas austrumu rajonos svētdien sākušās sīvas valdības spēku un nemiernieku sadursmes, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kaujas sākušās svētdien ar pēkšņu nemiernieku uzbrukumu Damaskas Džobaras rajonā. Aktīvisti ziņo par automašīnās ievietotu bumbu un pašnāvnieku-spridzinātāju izraisītām eksplozijām. Uzbrukumiem izmantoti arī pazemes tuneļi, vēsta valsts oficiālie mediji.

Valdības spēki apgalvo, ka uzbrukumu ir izdevies atsist. Kara aviācija veikusi vairāk nekā 30 triecienus pa nemiernieku pozīcijām, ziņo aktīvistu organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Organizācija skaidro, ka nemiernieki uzbrukumu sākuši, lai mazinātu valdības spēku spiedienu pret nemiernieku karotājiem Barzehas, Tišrenas un Kvabunas rajonos.

Damaskā nemiernieki kontrolē vien dažus rajonus un no tiem vistuvāk centram ir Džobara.

Sīrijas konflikts sākās 2011. gadā, kad bruņotās sadursmēs pārauga plaši tautas protesti, kuros tika pieprasīta prezidenta Bašara al Asada atkāpšanās.

Kara laikā valstī nostiprinājās arī dažādi radikālo islāmistu grupējumi, piemēram, "Daesh" kurš karo kā pret režīma spēkiem, tā nemierniekiem. "Daesh" pakļauts ASV starptautiskās koalīcijas, kā arī Krievijas gaisa uzlidojumiem.

Asada režīmu konfliktā atbalsta Irāna un Krievija, savukārt nemierniekus Turcija un virkne sunnītu arābu valstu, un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!