Foto: stock.xchng

Finansiālu problēmu dēļ darbību pārtraucis populārais Ukrainas ziņu portāls "NEWSru.ua".

Ziņu portāls vēstīja gan par jaunumiem Ukrainā, gan par notikumiem visā pasaulē. Savus rakstus "NEWSru.ua" publicēja daudzi ietekmīgi ukraiņu sabiedrības cilvēki. Portāls darbojās desmit gadus un bija viena no starptautiskā projekta sastāvdaļām – līdzīgas redakcijas strādā Maskavā un Telavivā.

"NEWSru.ua" finansētājs ir Izraēlas uzņēmējs un mediju magnāts Vladimirs Gusinskis, kura bizness pārsvarā saistīts ar Krieviju. Kā vēsta izdevums "Deņ" ("Diena"), bijušie portāla darbinieki redakcijas slēgšanu saista ar Krievijas ietekmi, jo "NEWSru.ua" neslēpa atbalstu Ukrainai rakstot par notiekošo Austrumukrainā un Krievijas okupētajās teritorijās. Redakcijas darbinieki norāda, ka desmit gadu laikā nekādu finansiālu problēmu nav bijis, bet tās radušās tikai pēdējos mēnešos.

Tomēr "NEWSru.ua" galvenā redaktore Olga Ļeņa noraidījusi baumas par izdevuma slēgšanas saistību ar Krieviju. "Projekts ir beidzies un pār tā atjaunošanu šobrīd nevar runāt. Iemesls ir ļoti banāls – līdzekļu trūkums. Nekas ārkārtējas nav noticis, vienkārši finansiālu problēmu dēļ nolemts slēgt darbību. Projekta attīstības gaitā bija cerība, ka tas spēs nodrošināt pašfinansējumu, bet tas nenotika. Tas saistīts ar to, ka Ukrainā šobrīd nav veselīgs reklāmas tirgus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!