Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēdējo mēnešu laikā Krievijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki Kaukāza reģionā nogalinājuši vairāk nekā 300 kaujinieku, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Par to vēsta Krievijas mediji.

”Pēdējos dažos mēnešos operācijas laikā aizturēti 479 bandīti, bruņotās sadursmēs iznīcināti 313 teroristi, kuri nevēlējās nolikt ieročus, viņu vidū 43 vadoņi,” Putins paziņoja terorisma apkarošanas sanāksmē.

Putins norādīja, ka tiesībsargājošās iestādes kļuvušas ”efektīvākas cīņā ar teroristiem”.

Prezidents norādījis, ka jebkuras kļūdas šai darbā ”maksā dārgi”, tāpēc ir jāstrādā ”bez apstājas, izlēmīgi un drosmīgi”, kā arī ”jābūt ļoti uzmanīgiem ar mierīgajiem iedzīvotājiem”.

”Delfi” jau vēstīja, ka cilvēktiesību organizācijas brīdina - Krievijas Ziemeļkaukāza reģionā valsts amatpersonas iedzīvotāju drošībai rada tikpat lielus draudus kā nemiernieku kaujinieki.

Iedzīvotāji ir iesprostoti lamatās starp bruņotajām grupām, kuras rada nopietnus draudus, un drošības spēkiem, kuri darbojas ārpus kontroles un bez atbildības kāda priekšā, norādīja cilvēktiesību aizsardzības organizācijas ”Amnesty International”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!