Foto: Publicitātes foto

NATO novērošanas lidmašīnas AWACS iesaistījušās cīņā pret džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts"), sniedzot starptautiskajai koalīcijai izlūkošanas datus, otrdien preses konferencē Briselē paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Stoltenbergs uzsvēra, ka visas NATO dalībvalstis ir arī dalībnieces Starptautiskajā koalīcijā cīņai pret "Daesh", un šīs koalīcijas veiksme ir gadu desmitiem NATO operācijās un misijās attīstīta spēja strādāt kopā.

NATO cīņā pret "Daesh" sniedz tiešu izlūkošanas atbalstu ar AWACS agrīnās brīdināšanas un kontroles sistēmas lidmašīnām, padarot debesis drošākas, pasvītroja NATO ģenerālsekretārs.

"Un es varu paziņot, ka pirmais NATO AWACS lidojums koalīcijas atbalstam cīņā pret ISIL ("Daesh") notika pagājušajā nedēļā, 20. oktobrī," teica Stoltenbergs.

"Mēs esam apņēmušies stiprināt koalīcijas spējas, lai ISIL varētu sakaut pavisam un uz visiem laikiem," papildināja amatpersona preses konferencē pirms NATO aizsardzības ministru tikšanās Briselē.

Džihādistu grupējums "Daesh" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā, izplešoties Sīrijas un Irākas teritorijā. Grupējums pazīstams ar savu brutalitāti, izpildot publiskus nāvessodus pret saviem ienaidniekiem un ar stingru šariata pārvaldes ieviešanu savās kontrolētajās teritorijās.

Cīņā pret "Daesh" iesaistījusies ASV vadīta Starptautiskā koalīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!