Pēc Kosovas neatkarības pasludināšanas Gruzijas separātiskie Dienvidosetijas un Abhāzijas reģioni lūgs Krieviju un ANO atzīt to neatkarību, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".
"Tuvākajā nākotnē Abhāzija lūgs Krievijas parlamentu un ANO Drošības padomi atzīt tās neatkarību," paziņoja Abhāzijas prezidents Sergejs Bagapšs.

Dienvidosetijas prezidents Eduards Kokoiti pavēstīja, ka lūgs NVS un ANO atzīt republikas neatkarību.

Abi līderi norādīja, ka viņus uz šo soli pamudināja Kosovas lēmums pasludināt neatkarību.

"Gan Dienvidosetijai, gan Abhāzijai ir vairāk politisku un tiesisku iemeslu pasludināt neatkarību, nekā Kosovai," paziņoja Kokoiti.

Kā ziņots, Krievijas Ārlietu ministrija piektdien noraidīja aģentūras "Interfax" iepriekš izplatītās ziņas par plāniem pārskatīt Maskavas politiku attiecībā pret Gruziju, ja Rietumi atzīs Kosovas neatkarību.

"Krievijas politika pret Kosovu, Dienvidosetiju un Abhāziju nav mainījusies," aģentūrai AFP sacīja ministrijas pārstāvis.

Viņš uzsvēra, ka Ārlietu ministrijai nav nekāda sakara ar "Interfax" izplatītajām ziņām.

"Interfax" iepriekš citēja it kā ārlietu ministra Sergeja Lavrova teikto, ka "Kosovas neatkarības pasludināšana un atzīšana liks Krievijai mainīt savu politiku pret Abhāziju un Dienvidosetiju, kur lielākajai daļai iedzīvotāju ir Krievijas pilsonība".

Tomēr oficiāli izplatītajā paziņojumā Ārlietu ministrija norāda, ka Maskava "ņems vērā" situāciju Kosovā, nosakot politiku pret abiem separātiskajiem Gruzijas reģioniem. Lai gan Maskava atbalsta abu reģionu separātistu režīmus, līdz šim tā tos oficiāli nekad nav atzinusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!