Foto: stock.xchng

Nigērijā nolaupītie Igaunijas un Krievijas jūrnieki ir dzīvi un veseli, pirmdien paziņoja Krievijas pagaidu pilnvarotais pārstāvis Nigērijā Aleksandrs Černovs.

"Pašlaik droši zināms, ka visi mūsu jūrnieki ir dzīvi un veseli, pret viņiem izturas normāli," Krievijas diplomāts paziņoja aģentūrai "Interfax".

"Noris delikāts, piesardzīgs process kontaktu nodibināšanai ar nolaupītājiem," viņš piebilda.

Černovs stāstīja, ka Krievijas vēstniecība aktīvi strādā, lai atbrīvotu jūrniekus, sazinās ar Francijas kompāniju "Bourbon", kas ir kuģa īpašniece, un īpašu grupu, kas izveidota Nigērijas prezidenta administrācijas paspārnē jūrnieku meklēšanai un atbrīvošanai.

Jau vēstīts, ka 15.oktobrī Nigērijas teritoriālajos ūdeņos Brasas pilsētas rajonā pagaidām nenoskaidrotas personas nolaupīja septiņus naftas platformu velkoņa "Bourbon Liberty 249" apkalpes locekļus, no kuriem viens ir Igaunijas pilsonis, bet seši – Krievijas pilsoņi.

"Bourbon" šajā rajonā sadarbojas ar Francijas naftas kompāniju "Total". Kuģis "Bourbon Liberty 249" nodarbojās ar jūras platformu apkalpošanu Nigērijas dienvidu piekrastes šelfā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!