Foto: Reuters/Scanpix

16 gadus veca meitene izdzīvojusi privātās lidmašīnas katastrofā, kas notika ASV, Vašingtonas štatā, vēsta raidsabiedrība CNN.

Lidmašīnas katastrofa notikusi sestdienas vakarā štata ziemeļu daļā. Vieglā motora lidmašīna "Beech A-35" izlidojusi no Kalispellas uz Lindenu, un lidojumam bija jāaizņem ap trim stundām, taču lidmašīna tā arī neieradās. Pēc neilga laika tika uzsākta meklēšana.

Lidmašīnā atradās trīs cilvēki – 16 gadus vecā Otuma Viča un viņas audžuvecvecāki, kuri, visticamāk, ir gājuši bojā, norāda CNN.

Avārijas vietu glābēji centušies noskaidrot, mēģinot fiksēt mobilo telefonu signālus, taču šādā veidā atrast lidaparātu neizdevās.

Meitene, divas dienas atrodoties mežā, spējusi atrast šoseju. Dienas otrajā pusē viņu paķēris kāds autovadītājs, kas palīdzējis viņai nonākt tuvākajā pilsētā. Tur veikala darbinieki izsaukuši glābējus, kas aizveduši meiteni uz slimnīcu. Viņai konstatētas vieglas traumas un atūdeņošanās.

Vietējā apgabala šerifs atzinis, ka ir laimīgs par to, ka meitene ir dzīva. "Mēs esam tik priecīgi! Es 30 gadus esmu strādājis patruļā un piedalījies meklēšanas un glābšanas darbos. Šādu priecīgu brīžu nav daudz," viņš sacījis.

Izmeklētāji centušies no Vičas noskaidrot lidmašīnas avārijas vietu, taču meklēšanas darbus apgrūtina kalnainā vide. Pēc meitenes teiktā, lidmašīna avarējusi pēc nokļūšanas miglā. Aptuveni diennakti viņa esot pavadījusi pie avarējušā lidaparāta, bet pēc tam nolēmusi pamēģināt atrast lielceļu.

Glābēju patruļa un militārie helikopteri turpina meklēšanas darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!