Foto: AP/Scanpix

Ukrainas austrumos karo vairāk nekā 43 000 kaujinieki un Krievijas karavīri, liecina Ukrainas pretterorisma operācijas štāba dati.

Donbasa teritorijā izvietoti 8600 Krievijas karavīri, bet pārējie ir algotņi un grupējumu LTR un DTR kaujinieki.

Tāpat Donbasa teritorijā atrodas aptuveni 780 tanki, vairāk nekā 1030 bruņmašīnas, aptuveni 500 artilērijas sistēmas, vairāk nekā 420 reaktīvo raķešu iekārtu, septiņas smago mīnmetēju sistēmas „Buratino” un gandrīz 130 pretgaisa aizsardzības sistēmas, paziņoja Ukraina.

Pēdējās dienās mazinājušās kaujinieku apšaudes, taču pastiprinājušās izlūkošanas aktivitātes pie Mariupoles. Naktī uz 15.martu Ukrainas armijas pozīcijas apšaudītas 14 reizes.

Tāpat svētdienas rītā Ukrainas un Krievijas robežu šķērsoja kārtējais Krievijas kravas automašīnu konvojs, ko Maskava dēvē par "humāno palīdzību".

Šis ir jau 18.Krievijas Ukrainā iesūtītais konvojs, kā kravu nav bijusi iespēja apskatīt ne Ukrainas robežsargiem, ne arī kādiem starptautiskiem novērotājiem.

Pēc robežas šķērsošanas mašīnu kolona sadalījusies divās daļās, kas devušās Doņeckas un Luhanskas virzienā.

Krievijas mediji apgalvo, ka automašīnās atrodas nepieciešamais lauksaimniecības sējas sezonas uzsākšanai.

Pēc Ukrainas drošības dienestu novērtējumi, Krievija ar šādu konvoju palīdzību apgādā prokremliskos kaujiniekus un Ukrainas austrumos iesūtītos Krievijas algotņus un karavīrus.

Krievijas "humānās palīdzības" konvojs kaujinieku kontrolētajās teritorijās nogādā ieročus, munīciju un sausās pārtikas krājumus, savukārt atgriežoties tas izved uz Krieviju gan Ukrainā kritušo Krievijas karavīru līķus, gan Donbasa rūpnīcu iekārtas un akmeņogles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!