Foto: AP/Scanpix

Krievijas atbalstītās krievu algotņu un to vietējo līdzskrējēju bandas Doņeckā sarīkojušas kārtējo pretīgo izrādi, pakļaujot publiskiem pazemojumiem kādu vietējo iedzīvotāju, kas izrādījusi atbalstu Ukrainas vienotībai.

Sieviete ievīstīta Ukrainas karogā un piesieta pie staba blakus vienam no teroristu ierīkotajiem ceļu kontrolposteņiem. Savam upurim mocītāji kaklā uzkāruši plāksnīti ar uzrakstu: "Viņa nogalina mūsu bērnus. Soda ekspedīcijas aģente."

"Tā kā šī sieviete bija spiegs, viss, kas ar viņu notiks, būs pelnīts," laikrakstam "The New York Times" norādīja kāds bārdains terorists, kuru nemaz nemulsināja šāds viduslaikiem raksturīgs barbarisms.

Laikraksts vēsta, ka garāmgājēji apstājušies uz trotuāra un no mašīnām kāpuši ārā to vadītāji, lai sievietei spļautu sejā, sistu pa seju un apmētātu viņu ar tomātiem.

"Viņas ceļi ļima. Viņa ar pēdējiem spēkiem centās pateikt, ka nav vainīga un noraidoši kratīja galvu," teikts avīzes rakstā.

Kā uzskata Eiromaidana aktīvisti, sieviete bija piegājusi pie kaujinieku kontrolposteņa ar Ukrainas karogu un tur stāvējusi.

Kā jau ziņots, teroristi svētdien Doņeckas ielās izrādīja gūstā turētos Ukrainas karavīrus, ciniski to dēvējot par veltījumu Ukrainas neatkarības dienai.

Kā novēroja aģentūras AFP korespondents, ielās izvesti vairāki desmiti teroristu sagūstīto Ukrainas karavīru.

Viņi aizvesti uz Ļeņina laukumu Doņeckas centrā, kur grūstīti un uz viņiem izkliegti apvainojumi, tostarp saucot par "fašistiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!