Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs jaunākais, pirmoreiz piedaloties jaunākā brāļa Džeba Buša priekšvēlēšanu kampaņā, pirmdien paziņoja, ka Džebam ir "stipra un stabila roka", lai kļūtu par ASV prezidentu un bruņoto spēku virspavēlnieku.

Eksprezidents arī ne sevišķi glaimojoši izteicās par vadošo republikāņu pretendentu izvirzīšanai par prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu, brīdinot vēlētājus, ka labākais pretendents ir nevis skaļākais, bet gan tas, kurš vislabāk spētu pielietot savas prasmes un zināšanas šajā amatā.

"Es esmu redzējis Džebu darbībā. Viņam būs stipra un stabila roka, saskaroties ar negaidīto," sacīja Džordžs Bušs jaunākais, runājot par bijušo Floridas štata gubernatoru Džebu Bušu.

Džebs Bušs cenšas uzlabot savas pozīcijas Dienvidkarolīnā, kas sestdien kļūs par trešo štatu ASV priekšvēlēšanu procesā, kurā republikāņi un demokrāti izraugās kandidātus prezidenta vēlēšanām novembrī.

Trampa strīdīgie izteikumi un nostāja politiskos jautājumos, tostarp pērn paustais aicinājums aizliegt musulmaņu iebraukšanu ASV, ir izraisījuši sašutumu. Tomēr Tramps veiksmīgi izmanto vēlētāju neapmierinātību ar Vašingtonas valdību, tāpēc viņš vēl arvien ir vadošais pretendents uz izvirzīšanu par prezidenta amata kandidātu no Republikāņu partijas.

Džordžs Bušs jaunākais brīdināja vēlētājus neuzķerties uz Trampa skaļajiem paziņojumiem.

"Es saprotu, ka amerikāņi ir dusmīgi un neapmierināti, bet mums Ovālajā kabinetā nav vajadzīgs kāds, kurš atspoguļotu mūsu dusmas un neapmierinātību," sacīja eksprezidents, uzrunājot vienu no lielākajiem Džeba Buša atbalstītāju pūļiem kopš pērnā jūnija, kad bijušais Floridas gubernators sāka savu priekšvēlēšanu kampaņu.

"Šķiet, ka notiek liela apsaukāšanās, bet es gribu jums atgādināt, ko man kādreiz teica mūsu labais tētis," teica Džordžs Bušs jaunākais, pieminot savu tēvu – eksprezidentu Džordžu Bušu vecāko.

"Etiķetes ir domātas zupas bundžām. Prezidenta amats ir nopietns darbs, kurā vajadzīga saprātīga spriešana un labas idejas," viņš sacīja, uzsverot, ka Džebs Bušs ir republikāņu kandidāts, "kurš var novembrī uzvarēt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!