Sestdienas, 10. maija vakarā izplatītā paziņojumā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentārās asamblejas priekšsēdētājs Ranko Krivokapičs aicina prokrieviskos separātistus no pašpasludinātajām Doņeckas un Luhanskas "tautas republikām" atcelt 11. maijā izsludinātos "referendumus" par "tautas republiku" valstisko statusu.

"Ideja par to, ka šajos tā saucamajos referendumos var notikt brīva un taisnīga balsošana, ir absurda," pausts paziņojumā, kurā paredzētā balsošana nosaukta par ņirgāšanos.

"Visiem Ukrainā ir jākoncentrējas uz to, lai viņu balsis tiktu sadzirdētas 25. maijā, kad valsts izvēlēsies jaunu prezidentu," teikts paziņojumā.

"Ukrainskaja Pravda" atgādina, ka, saskaņā ar Luhanskas pašpasludinātā gubernatora Valērija Bolotova apgalvojumiem, separātisti ir uzaicinājuši  novērotājus no EDSO un un Kanādas.

"Delfi" jau ziņoja, ka 10. maijā netālu no Slovjanskas aizturēti separātisti, pie kuriem atrasti aptuveni 100 000 jau aizpildīti "referenduma" balsošanas biļeteni. Uz "referendumu" tiek aicināti arī Maskavā mītošie iedzīvotāji ar Ukrainas pasēm - viņiem izveidots īpašs balsošanas iecirknis Slāvu rakstības un kultūras centra telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!