Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) īpašās novērošanas misijas pārstāvji, kuri pirmdien tikušies ar Ukrainas un Krievijas pārstāvjiem "Kopējā kontroles un koordinācijas centrā", atklājuši informāciju par Ukrainas spēku dislokācijas vietām, vēsta portāls "ZN.ua".

Šīs tikšanās rezultātā Krievijas armijnieki uzzinājuši, kur Doņeckas apgabala Karlivkas ciema apkārtnē izvietota Ukrainas armijas smagā artilērija un tanki. Savā atskaitē EDSO norāda, ka plāno arī turpmāk "sadarboties ar kopējo centru", raksta "ZN.ua".

EDSO pārstāvji arī sūdzējušies, ka pie Karlivkas Ukrainas karavīri novērotāju grupu uz 2,5 stundām aizturējuši dokumentu pārbaudei.

"Kopējā kontroles un koordinācijas centrā" strādā EDSO, Ukrainas un Krievijas armijas pārstāvji. Kijeva un Rietumvalstis uzskata, ka Krievija sniedz kaujiniekiem gan politisku, gan militāru atbalstu. Pati Maskava šīs apsūdzības noliedz.

Ukrainas sabiedrībā pēdējā laikā aug neapmierinātība ar EDSO darbības neefektivitāti un rodas aizdomas, ka tā palīdz prokrieviskajiem kaujiniekiem, raksta portāls. Sadarbībā ar separātistiem organizāciju apsūdzējis Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks, skaidro "ZN.ua".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!