Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) izmantos bezpilota lidaparātus Ukrainas-Krievijas robežas novērošanai, ceturtdien, viesojoties Rīgā, paziņojis EDSO priekšsēdētājs Šveices prezidents Didjē Burkhalters.

"Mēs vēlamies turpināt palīdzēt krīzes deeskalācijā," pēc tikšanās ar Latvijas prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem paziņoja Burkhalters, piebilstot, ka tādēļ EDSO misija tiks paplašināta gan skaitliski, gan iespēju ziņā.

Bezpilota lidaparātus plānots izmantot gan robežas novērošanai, gan lai sekotu līdzi, kā tiek ievērots pagājušo piektdien Minskā noslēgtais pamiers starp Kijevu un prokremliskajiem kaujiniekiem.

Burkhalters norādīja, ka ir ļoti svarīgi, lai sāktos arī politiskais process un nacionālais dialogs, kas ļautu pievērsties galvenajiem jautājumiem Ukrainas nākotnes celtniecībā.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis ir beidzot vienojušās, ka jaunās sankcijas pret Krieviju stāsies spēkā piektdien, bet norādījušas, ka vēlāk sankcijas var tikt atceltas, ja pamiers Ukrainā noturēsies.

Tikmēr Krievija paziņojusi, ka izstrādā jaunas atbildes sankcijas Rietumiem, kas būs vērstas pret lietotu auto tirdzniecību un dažām vieglās rūpniecības precēm, proti, daža veida apģērbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!