Foto: AFP/Scanpix
Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) pirmdien kritizējusi Krievijas Valsts domes vēlēšanas par pamattiesību ierobežošanu un politisko alternatīvu trūkumu.

Krievijā svētdien notikušajās parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi valdošā partija "Vienotā Krievija", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie provizoriskie rezultāti.

"Vienotās Krievijas" uzvara bruģē ceļu prezidenta Vladimira Putina pārvēlēšanai amatā pēc 18 mēnešiem, ja viņš, kā tiek gaidīts, nolems tajās kandidēt.

Somijas parlamenta locekle un EDSO īpašā koordinatore vēlēšanās Ilka Kanerva preses konferencē sacīja, ka novērotāji konstatējuši dažus uzlabojumus, tostarp lielāku caurskatāmību, bet kopējā aina nav iepriecinoša un konstatētas daudzas problēmas.

"Joprojām problēma ir tiesiskie ierobežojumi pamattiesībām. Ja Krievija vēlas pildīt savas demokrātiskās saistības, nepieciešama lielāka telpa debatēm un pilsoniskajai līdzdalībai," paziņoja Kanerva.

Viņš norādīja, ka vēlēšanu vidi negatīvi ietekmēja ierobežojumi pamata brīvībām un politiskajām tiesībām, stingrā kontrole pār medijiem un pilsoniskās sabiedrības ierobežošana.

Kanerva arī sacīja, ka liberalizētais partiju reģistrēšanas process vēl nav nesis rezultātus redzamās politiskajās alternatīvās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!