Foto: AFP/Scanpix

Mediju brīvības situācija Krievijas anektētajā Krimā kļūs arvien sliktāka, un "ļoti satraucoša" ir vardarbīga neatkarīgo viedokļu apspiešana, paziņojusi Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO).

"Pastāvīgā brīvo mediju likvidācija un neatkarīgo un kritisko balsu apslāpēšana Krimā ir ļoti satraucoša," norādījusi EDSO pārstāve mediju brīvības jautājumos Duņa Mijatoviča.

"Patiesība ir pirmais upuris krīzes laikos, un tas noteikti attiecas uz Krimu. Es aicinu tos, kas par to atbildīgi, pārtraukt mediju cenzēšanu un gādāt par žurnālistu drošību," teikts Mijatovičas izplatītajā paziņojumā.

Viņa norādījusi, ka gada laikā kopš Ukrainai piederošās pussalas aneksijas ukraiņu televīzijas kanāli Krimā ir bloķēti, aizstājot tos ar Krievijas propagandas kanāliem.

Kratīšanas veiktas vismaz sešu mediju un ar medijiem saistītu nevalstisko organizāciju birojos, konfiscējot redakciju aprīkojumu, norādījusi EDSO pārstāve.

"Intensīvai cenzūrai" pakļauti arī Krimas tatāru mediji, kas arī pakļauti kratīšanām, bet to darbinieki tikuši aizturēti, piebildusi Mijatoviča.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!