Foto: AFP/Scanpix

Trešdienas rītā Ēģiptes armija triecienos Sinaja pussalā iznīcinājusi vismaz 20 islāmistu kaujiniekus, atsaucoties uz avotu armijā, vēsta aģentūra "Reuters". Militārā operācija reģionā notiek pēc svētdienas uzbrukuma Ēģiptes karavīriem.

Karavīriem izdevies iznīcināt 20 kaujiniekus un trīs ekstrēmistu bruņutransportierus al Tumahas ciemā. Operācijā šajā apvidū turpinās, aģentūrai “Reuters” atklāja avots.

Aculiecinieki stāsta, ka dzirdējuši sprādzienus un redzējuši divas lidmašīnas, bet aģentūra AP vēsta, ka triecienā izmantoti helikopteri.

Dažas stundas pirms trieciena teroristi uzbrukuši trīs armijas posteņiem netālu no Izraēlas robežas. Tajos ievainoti seši cilvēki – armijas virsnieks, divi karavīri, divi policisti un viens mierīgais iedzīvotājs.

“Delfi”, atsaucoties uz BNS jau vēstīja, ka bruņoti uzbrucēji svētdien nogalināja 16 robežsargus Ēģiptē netālu no valsts robežas ar Izraēlu, pēc tam nozaga divas bruņumašīnas un iebrauca Izraēlā, kur viens no spēkratiem tika iznīcināts helikoptera uzbrukumā.

Valsts ziņu aģentūra MENA vēstīja, ka uzbrucēji bija "džihādisti" no palestīniešu nemiernieku grupējuma HAMAS pārvaldītās Gazas joslas.

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, MENA pavēstīja, ka uzbrukums notika, kad robežsargi ieturēja iftāru - maltīti, ar ko noslēdzas islāma svētā mēneša ramadāna gavēnis.

MENA un valsts televīzijas kanāls paziņoja, ka "līdz turpmāku norādījumu saņemšanai" Ēģipte ir slēgusi Rafahas robežšķērsošanas punktu ar Gazas joslu. Šis robežšķērsošanas punkts ir vienīgā Gazas joslas izeja uz ārpasauli, ko nekontrolē Izraēla.

Pēc ārkārtas sanāksmes ar militārpersonām, iekšlietu ministru un izlūkošanas dienesta vadītāju Ēģiptes prezidenta Mohameds Mursi solīja atgūt kontroli Sinaja pussalā.

Viņš solīja, ka ir devis "skaidras instrukcijas", lai kontrole šajos reģionos tiktu pilnībā atgūta, kā arī uzsvēra, ka tie, kas pastrādāja un ir saistīti ar šo "gļēvulīgo" uzbrukumu, tiks sodīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!