Foto: AFP/Scanpix
Naktī uz ceturtdienu Vidusjūrā iekritusi kompānijas "EgyptAir" pasažieru lidmašīna, kas bija ceļā no Parīzes uz Ēģiptes galvaspilsētu Kairu. Ceturtdien izvērsta plaša lidmašīnas meklēšanas operācija, un pēcpusdienā pamanītas pirmās iespējamās lainera "Airbus" A320 atlūzas.

Dienas gaitā amatpersonas apstiprināja aizdomas, ka lidmašīna iekritusi jūrā, Uz vietu, kur pēdējo reizi bijuši satelīta kontakti ar lidaparātu, nosūtītas meklēšanas komandas ar kuģiem un lidmašīnām.

Reisa MS804 lidmašīnā "Airbus" A320, kad pacēlās no Šarla de Gola lidostas Parīzē, atradušies 56 pasažieri un 10 apkalpes locekļi, tostarp trīs drošībnieki. Kontakti ar lidmašīnu zaudēti, kad tā atradusies aptuveni 16 kilometrus dziļi Ēģiptes gaisa telpā 2.30 naktī pēc kairas laika.

Lidmašīna nav sūtījusi briesmu signālus un dažas minūtes pirms pazušas no radariem, kontaktējoties ar Grieķijas gaisa kontroles dienestu, pilots par nekādām tehniskām ķibelēm nav ziņojis. Savukārt Grieķijas aizsardzības ministrs paziņoja, ka MS804 pirms izgaišanas no radariem veicis straujus pagriezienus.

Avārijas iemesli pagaidām nav zināmi un amatpersonas neizslēdz nevienu scenāriju, tostarp tehnisku kļūmu un teroraktu.

Lidmašīna pazudusi īsu brīdi pēc tam, kad tā ielidojusi Ēģiptes gaisa telpā. Tā lidojusi aptuveni 11,3 kilometru augstumā, ziņo CNN.

Kā lidmašīnas iespējamā nokrišanas vieta tiek minēta Grieķijas Karpatas salas apkārtne.

Lidmašīnas pilots kopumā nolidojis 6275 stundas, tostarp 2101 stundu ar "Airbus 320".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!