Foto: AFP/Scanpix

Absolūts vairākums Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā trešdien atbalstījis rezolūciju, kura cita starpā paredz, ka, sakarā ar līguma par Melnās jūras flotes bāzēm denonsēšanu, Krievijai nekavējoties jāved no Krimas pussalas savu karaspēku.

Minētais labojums rezolūcijā tika iekļauts pēc Ukrainas prasības, vēsta "Interfax".

Tāpat rezolūcijā tiek atzīmēts, ka nepamatoti ir apgalvojumi par to, ka varu Ukrainā ir sagrābuši ultralabēji politiskie spēki un atzīmēts, ka pretēji prokrieviski noskaņoto ļaužu un masu mediju apgalvojumiem, ne Ukrainā, ne Krimā nav pastāvējis nekāds tiešs apdraudējums krievvalodīgās minoritātes tiesībām.

"Delfi" jau ziņoja, ka, izmantojot Ukrainā valdošo politisko krīzi, Krievija marta sākumā sāka militāru intervenci Krimā. 16. martā Krimas Autonomās republikas teritorijā notika starptautiski neatzīts referendums, pamatojoties uz kuru Krievijas institūcijas pieņēmušas lēmumu par Krimas pievienošanu Krievijas Federācijai.

Daļa no Krimas teritorijā izvietoto Ukrainas bruņoto spēku kareivjiem ir pārgājuši Krievijas pusē, bet pārējie kopā ar ģimenēm tiek evakuēti no Krimas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!