Foto: Kadrs no video

Pagājušajā vasarā izveidotā Igaunijas transporta kompānija "Sea Wolf Express", kas bija iecerējusi šoruden sākt pasažieru pārvadājumus starp Tallinu un Helsinkiem ar Krievijā ražotiem ekranoplāniem, tehnisku problēmu dēļ atlikusi šos plānus līdz 2018.gadam.

Kā pastāstījis "Sea Wolf Express" valdes loceklis Tanels Jēērs, tas saistīts ar trūkumiem, kas izmēģinājumu laikā atklājušies transportlīdzekļa prototipa hidrodinamiskajās īpašībās, tādēļ nāksies pārstrādāt korpusa dizainu.

Februārī Jēērs izteicās, ka kompānija no Krievijas uzņēmuma "RDC Aqualines" iegādāsies līdz 15 ekranoplāniem, no kuriem pirmais jau šā gada septembrī sāktu pasažieru pārvadājumus starp Tallinu un Helsinkiem.

Pēc viņa teiktā, šā pakalpojuma mērķauditorija ir cilvēki, kuriem nav laika uz Helsinkiem doties ar prāmi un kas ir gatavi par biļeti maksāt nedaudz vairāk. Ekranoplānā ir vietas 12 pasažieriem, un šāds reiss būtu apmēram pusstundu ilgs.

Kā tobrīd izteicās Jēērs, vēl būtu pāragri runāt par biļešu cenām, bet tās būs lētākas par lidmašīnas biļetēm.

Kamēr turpināsies divpadsmitvietīgā modeļa pārstrādāšana, "Sea Wolf Express" kopā ar partneriem šoziem Helsinkos plāno izmēģināt mazāku, divvietīgu modeli, pastāstījis kompānijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!