Uz ziemeļiem no Latākijas aviācijas bāzes Sīrijā, iespējams, tiek gatavoti divi jauni objekti Krievijas spēku uzņemšanai, ziņo drošības jautājumiem veltītais žurnāls "Jane's Intelligence Review".

Bīstamo ieroču glabāšanas komplekss un Sanobaras militārais komplekss, "šķiet, tiek gatavoti Krievijas spēku uzņemšanai", sacīja Londonā iznākošā žurnāla redaktors Roberts Munks. "Šajās aktivitātēs ir jaunu ēku celtniecība, ievērojamas platības tīrīšana, teritorijas labiekārtošana, un tur atrodas Krievijas armijas vienību izmantotās teltis."

Munks arī norādīja uz ievērojamo Krievijas reaktīvo iznīcinātāju skaita pieaugumu Latākijas lidostā, kuri redzami pirmdien izplatītos satelītattēlos, kas liecina par "strauju Krievijas ekspedīcijas spēku palielināšanu".

"Ievērojami paplašinot iespējas veikt uzbrukumus uz zemes, tas liecina par būtiskām izmaiņām Krievijas kaujasspējās Sīrijā," sacīja Munks.

"Sīrijā izvietoto Krievijas kara lidmašīnu vidū tagad ir četras kaujas lidmašīnas "Su-30SM", 12 triecienlidmašīnas "Su-25", 12 iznīcinātāji "Su-24M" un, iespējams, četri kaujas helikopteri "Ka-52"," norādīja Munks.

Vašingtona pēdējās nedēļās izteikusi arvien lielāku satraukumu par Krievijas soļiem Sīrijas prezidenta Bašara Al Asada režīma atbalstam un brīdinājusi, ka militārs atbalsts apdraud centienus panākt mieru.

ASV amatpersonas pirmdien paziņoja, ka Krievija uz Sīriju nosūtījusi 28 kaujas lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!