Foto: AFP/Scanpix

Kibernoziedzība kļuvusi par labi organizētu industriju, kas gada laikā spēj nopelnīt no 500 miljardiem līdz vienam triljonam ASV dolāru, šodien Rīgā notiekošajā "Baltijas kiberdrošības forumā 2015" sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Cisco" pārstāvis Juha Launonens.

"Salīdzinoši mēs, kiberaizsardzības industrija, gadā nopelnām 70 miljardus ASV dolāru," piebilda Launonens.

Kā stāstīja Launonens, kamēr vienai pusei jācīnās par papildu līdzekļiem, otrā pusē šķēršļu nav, un šī industrija, ņemot vērā tehnoloģisko progresu, kļūs tikai spēcīgāka. "2020.gadā tīklā būs pieslēgti 50 miljardi ierīču. Tas nozīmē vairāk variantu un vietas uzbrukumiem," piebilst Launonens.

Tāpat Launonens norāda uz to, ka cilvēki aizvien nav sapratuši, ka dzīvot tā, kā dzīvojām līdz šim, nevar. "Kamēr 60% datu tiek nozagti dažu stundu laikā pēc ielaušanās sistēmā, 54% uzņēmumu ielaušanās faktu neatklāj pat mēnešiem," stāsta Launonens. "Taču sekojot līdzi tam, kas notiek, varam saīsināt ielaušanās fakta konstatācijas laiku un attiecīgi - kaitējuma apmēru, līdz pieņemamam līmenim."

Kā ziņots, šodien Rīgā norisinās viens no lielākajiem neatkarīgajiem IT drošības pasākumiem "Baltijas kiberdrošības forums 2015", kura mērķis ir aktualizēt kiberdrošības jautājumus, skaidrojot riskus, kā arī ieguvumus, ja organizācijas savlaicīgi gatavosies iespējamiem uzbrukumiem IT sistēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!