Foto: Reuters/Scanpix
Ārvalstu medijos izplatījušās ziņas, ka Meksikā dzīvojošais narkokarteļa "Sinaloa" līderis Hoakvinu Guzmanu jeb "El Chapo" piesaka karu "Daesh", izrādījušās tukšas baumas, vēsta portāls "Independent".

Ziņas, ka narkokarteļa līderis draudējis iznīcināt "Daesh", parādījušās vairākos ārvalstīs populāros medijos, tostarp "New York Post" un "Forbes".

Mediji vēstīja, ka "El Chapo" esot aizsūtījis "Daesh" līderim Abū Bakri al Bagdādi šifrētu ziņojumu, kurā norādīts, ka teroristiskajam grupējumam jābeidz traucēt narkokarteļa "Sinaloa" darbību.

Sākotnēji informācija tika publicēta satīriskajā mājaslapā "Thug Life Video", bet pēc tam to pārpublicēja "CartelBlog.com" - mājaslapa, kas vēsta par narkokarteļu jaunumiem. Pēc publicēšanas "CartelBlog.com" ziņa, ka "El Chapo" draud "Daesh" līderim, izplatījusies lielākajos pasaules ziņu medijos.

Vēstīts, "El Chapo" jau vairākus gadus tiek dēvēts par jauno Alu Kaponi.

Kā ziņots, jūlijā Hoakins Gusmans izmuka no cietuma, un Meksikas valdība piedāvājusi 3,8 miljonus dolāru par informāciju par viņa atrašanās vietu. Šī narkotiku karalim bija otra veiksmīgā izmukšana no cietum. Pirmoreiz tas viņam izdevās 2001. gadā, uzpērkot 30 cietuma apsargus.

Žurnāls "Forbes" 2013. gadā Guzmana bagātību novērtēja viena miljarda dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!