Foto: AP/Scanpix
Lielbritānijas karaliene Elizabete II veikusi ziedojumu fondam, kas palīdz postošās Itālijas zemestrīces cietušajiem, informē "Independent".

Ziedojumu viņa veikusi caur organizāciju "Lielbritānijas Sarkanais Krusts", kas palīdz cilvēkiem dažādās dzīves situācijās.

"Independent" arī atzīmē, ka karaliene Elizabete II ir šīs organizācijas patronese.

Tiesa, Bakingemas pils pārstāvji nav komentējuši to, cik tad lielu naudas summu karaliene ir noziedojusi fondam.

Medijs atgādina, ka "Itālijas Sarkanais Krusts" palīdz Itālijas postošās zemestrīces cietušajiem, kā arī koordinē glābšanas darbus.

Jau ziņots, ka bojāgājušo skaits 6,2 magnitūdu zemestrīcē, kas trešdienas rītā notika Itālijas vidienē, ir pieaudzis līdz vismaz 281 cilvēkam, piektdienas vakarā paziņoja Itālijas Civilās aizsardzības pārvalde.
221 cilvēks gājis bojā Amatričes pilsētiņā, 49 – Arkuatā del Tronto un 11 – Akumoli. Glābēji joprojām turpina darbu Amatričē, bet apturējuši izdzīvojušo meklēšanu pārējās divās pilsētās.

6,2 magnitūdu zemestrīce notika trešdien plkst. 3.36 (plkst. 4.36 pēc Latvijas laika). Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Zemestrīces epicentrs atradās desmit kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē, Umbrijas reģiona dienvidaustrumos, bet hipocentrs bija četru kilometru dziļumā. Tā skārusi trīs reģionus – Umbriju, Lacio un Marki.

Vismaz 388 cilvēki ir tikuši hospitalizēti ar zemestrīcē gūtiem ievainojumiem.

Starp bojā gājušajiem ir vismaz astoņi ārvalstnieki – precēts britu pāris un viņu 14 gadus vecais dēls, divi Rumānijas pilsoņi, kas dzīvoja Itālijā, un pa vienam Kanādas, Salvadoras un Spānijas pilsonim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!