Foto: Reuters/Scanpix

Prokrievisko separātistu zaudējumi ir tik lieli, ka viņi nezina, kur likt kritušo līķus, masu apbedījums atrasts pat ezera dibenā Slovjanskā, atsaucoties uz Ukrainas bruņoto spēku personālsastāva nodaļas vadītāja Aleksandra Rozmaznina teikto, vēsta aģentūra UNIAN.

Ukrainas mediji jau ziņoja par pārpildītiem vietējiem morgiem, svaigiem kapiem mežos un kritušo izvešanu uz Krieviju, bet tagad pienākušas ziņas par līķiem ezera gultnē.

"Apsekojot ezeru, ūdenslīdējs Slovjanskā uzdūrās vairākiem simtiem līķu. Tie ir neapglabātie Krievijas dēli. Lūk, tā viņi slēpj šos kaujiniekus. Tie ir nevienam nezināmi brāļu kapi, ko piepilda kaujinieki no Krievijas, kuri skaitīsies bezvēsts pazuduši," uzstājoties televīzijā, paziņoja Rozmaznins (video no 9:30).

Ukrainas puse jau vairākas reizes ir paziņojusi par to, ka operācijās gājuši bojā simtiem separātistu kaujinieku, tomēr medijos parasti neparādās šos faktus apstiprinoši video vai fotogrāfijas. Attēli un video, kas liecina par kritušiem separātistiem, tika publiskoti pēc kaujas Doņeckas lidostā. 

Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tāpat tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Pēc Ukrainas varasiestāžu aplēsēm valsts austrumos darbojas līdz 20 000 kaujinieku, no kuriem puse ir no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!