Foto: AP/Scanpix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) publiskojis videonovērošanas kameru kadrus no uzbrukuma ASV Karaflotes bāzē Vašingtonā, kur 34 gadus vecais Ārons Aleksiss nošāva 12 cilvēkus, vēsta aģentūra "Reuters".

16 septembra Incidentā bojāgājušais uzbrucējs esot uzskatījis, ka viņš tiek kontrolēts un ietekmēts ar zemas frekvences radioviļņiem, preses konferencē paziņoja FIB pārstāve Valerija Pareleiva.

Publiskotajos kadros redzams, kā Aleksis iekļūst ēkā un ar ieroci rokās pārvietojas tās telpās. FIB arī izplatījis fotoattēlus ar uzbrukumā pielietoto ieroci, uz kura uzskrāpēts uzraksts "my ELF weapon", kas varētu apzīmēt "extremely low frequency waves" (ārkārtīgi zemas frekvences viļņi), skaidro amatpersonas.

Jau vēstīts, ka Aleksiss sarīkoja apšaudi Karaflotes ēkā Vašingtonā, nogalinot 12 cilvēkus, bet pats ejot bojā apšaudē ar policiju.

Aizdomās turamais strādājis pie flotes apakšuzņēmēja, kurš uzturējis karaflotes iekšējos tīklus, viņam bijusi derīga caurlaide. Aleksiss no 2007. līdz 2011. gadam dienēja kara flotē. Vārdā neminētas militārās amatpersonas pastāstīja, ka vīrietis dienesta laikā izdarījis virkni pārkāpumu.

Saskaņā ar mediju ziņām Aleksiss jau divas reizes nonācis konfliktā ar likumu ieroču dēļ. 2004. Tāpat viņam bijušas garīgās veslības problēmas, vēstīja mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!