Foto: AFP/Scanpix
Atraitnei, kuras vīrs pērn jūnijā nošāva 49 cilvēkus naktsklubā ASV Floridas štata Orlando pilsētā, otrdien tika izvirzītas apsūdzības saistībā ar šo uzbrukumu, paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

Nūra Salmana tika aizturēta pirmdien Kalifornijas štatā. Viņas vīru Omaru Matīnu, kurš 12.jūnijā sarīkoja uzbrukumu Orlando naktsklubam "Pulse", tā laikā nošāva varas iestāžu pārstāvji.

Šī ir lielākā masu apšaude ASV vēsturē upuru skaita ziņā. Tajā tika nogalināti 49 un ievainoti 53 cilvēki.

30 gadus vecā Salmana tiek apsūdzēta par to, ka apzināti palīdzējusi savam vīram šī uzbrukuma sagatavošanā, kas sākusies vismaz sešas nedēļas pirms paša uzbrukuma.

Atraitni apsūdz arī par to, ka viņa pēc uzbrukuma apzināti maldinājusi Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklētājus un policiju Floridas štata Fortpīrsas pilsētā, kur viņa dzīvoja šī uzbrukuma laikā.

Ja Salmana tiks atzīta par vainīgu abās apsūdzībās, viņai var draudēt mūža ieslodzījums.

Salmana sākotnēji bija apgalvojusi FIB, ka viņa mēģinājusi atturēt vīru no uzbrukuma rīkošanas un ka Matīns slikti izturējies pret viņu.

Matīns telefonsarunā ar policiju uzbrukuma laikā paziņoja, ka ir uzticīgs "Islāma valstij". Izmeklētājiem tomēr nav pierādījumu par tiešiem kontaktiem starp Matīnu un šo džihādistu grupējumu.

FIB ir nosaucis uzbrukumu "Pulse", kas ir galvenokārt geju naktsklubs, par teroraktu un naida noziegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!