Plūdos ASV Dienvidkarolīnas štatā gājuši bojā vismaz 11 cilvēki, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

Nedēļas nogalē Dienvidkarolīnā nokrišņu daudzums sasniedza 36 centimetrus, kas ir jauns rekords. Spēcīgās lietavas svētdien izraisīja pēkšņus un dramatiskus plūdus.

Spējo plūdu dēļ aptuveni 26 000 iedzīvotāju palika bez elektrības un 40 000 cilvēku nav pieejams dzeramais ūdens, štata galvaspilsētā Kolumbijā paziņoja Dienvidkarolīnas gubernatore Niki Heilija.

Kolumbiju plūdi skāruši sevišķi smagi. Iedzīvotājiem ieteikts nedzert ūdeni no pilsētas ūdens apgādes sistēmas, jo tas var būt kaitīgs veselībai. Kolumbijā un apkārtējos reģionos tiek strādāts pie punktu izveidošanas dzeramā ūdens izdalīšanai.

Vietējie mediji ziņo, ka ugunsdzēsēji pumpē svaigu ūdeni Kolumbijas slimnīcu ūdens apgādes sistēmā. Kolumbijas mēra Stīva Benjamina sniegtā informācija liecina, ka plūdos pārrauti vismaz deviņi dambji.

ASV prezidents Baraks Obama izsludinājis štatā katastrofas stāvokli, ļaujot tam saņemt palīdzību no federālajiem līdzekļiem. Kolumbijā joprojām slēgtas visas skolas, nedarbojas arī vairums valdības iestāžu un veikalu.

Plūdu dēļ štatā neizbraucami kļuvuši aptuveni 550 ceļi un tilti, no kuriem daži pilnībā izskaloti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!