Foto: Publicitātes attēli

Operācijas laikā karadarbības zonā Ukrainā atrasta apdegusi Krievijas armijas karavīra patruļsoma, paziņojis Ukrainas drošības dienests (UDD), nodēvējot to par kārtējo faktu, kas pierāda Krievijas armijas klātbūtni Ukrainā.

Patruļsoma, kādas ietilpst Krievijas armijas desantnieku ekipējumā, atrasta Doņeckas apgabala apdzīvotās vietas Slavnes apkārtnē – tā sauktajā "pelēkajā zonā", kuru nekontrolē neviena no karojošajām pusēm, teikts UDD paziņojumā "Facebook" lapā.

Karavīra ekipējuma daļa atrasta, pārbaudot informāciju par pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" diversantu grupas atrašanos apkārtnē.

"Patruļsoma ir Krievijas Federācijas Bruņoto spēku karavīru kaujas ekipējuma elements, uz ko norāda ražotāja zīmogs un krāsu gamma, kāda tiek izmantota Krievijas armijā," norāda UDD.

Tāpat UDD darbinieki atraduši munīcijas kārbas ar patronu lentām un 7,62 milimetru munīciju, divas granātas, kājnieku mīnu un individuālo pārsiešanas paketi.

Patruļsomas, kas parasti ir krietni mazākas par lielo karavīra mugursomu, karotāji izmanto kaujas operācijā visnepieciešamāko lietu, tostarp munīcijas pārnēsāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!