Kādā kravā no Ekvadoras muitniekiem Klaipēdas ostā izdevies atrast 610 kilogramus kokaīna. Amatpersonas atzīmē, ka iespaidīgo kravu, kas ir viens no lielākajiem pārtvertajiem šāda tipa sūtījumiem, bijis paredzēts sūtīt tālāk uz Krieviju.

Narkotiku iepakojumi bijuši iemetināti sešās veidnēs, kas katra sverot aptuveni 3,5 tonnas. Bijis sarežģīti narkotikas no tām izņemt, jo katrā vajadzējis izgriezt caurumus tā, lai ar karstumu nesabojātu nelegālo preci, portālam "Delfi.lt" norādījis muitas pārstāvis Telesfors Šimkuss. Narkotikas, kuru vērtība tiek lēsta aptuveni 49 miljonu eiro vērtībā, atklātas, jo muitniekiem pieklauvējot pie metāla veidnēm, to skaņa šķitusi aizdomīga.

Kravas īpašnieku advokāts, uzzinot, ka veidnēs tiks griezti caurumi, protestējis, un, ja kravā muitnieki patiešām nekā neatrastu, muitniekiem būtu bijis jāatgriež milzīgos zaudējumus. Turklāt sarežģītā veidņu attaisīšana vien izmaksājusi aptuveni 10 000 eiro.

Spriežot pēc kravas pavadzīmēm, narkotikas bijis paredzēts nogādāt saņēmējam Krievijā. Uzņēmuma īpašniekam, kurš ir Krievijas pilsonis, bijusi uzturēšanās atļauja Lietuvā, bet īsi pirms kontrabandas kravas pienākšanas viņš Lietuvu pametis.

Viņš patlaban ir izsludināts starptautiskā meklēšanā, bet Klaipēdas apgabala virsprokurors Simons Minkevičs norāda, ka Krievija parasti savus pilsoņus neizdodot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!