Foto: Reuters/Scanpix
Sarkanajā laukumā Maskavā notikusi iespaidīga militārā parāde, kas bija sarīkota par godu 69. gadadienai kopš padomju armijas uzvaras Lielajā Tēvijas karā.

Kopumā militārajā parādē piedalījās 11 tūkstoši karavīru, kā arī 151 mūsdienu kaujas tehnikas vienība, ieskaitot automobiļus "Тигр", bruņutransportierus БТР-82А un БТР-80, tankus Т-90А, haubices, zenītraķetes un dažādas raķešu palaišanas sistēmas.

Kā Krievijas ziņu aģentūrām stāstījis Krievijas sauszemes spēku oficiālais pārstāvis majors Kirils Kiseļovs, pirmo reizi 9. maija parādē piedalījās zenītraķešu kompleksi Тор-М2У, prettanku raķešu kompleksi "Хризантема-С", kā arī paaugstinātas aizsardzības automobiļi "Тайфун".

Parādes aviācijas daļu pārstāvēja 69 Krievijas gaisa spēku lidmašīnas un helikopteri, kas vienotā ierindā virs skatītāju galvām lidoja 200 metru augstumā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins Uzvaras dienu nosauca par Krievijas tautas "triumfa simbolu" un solīja, ka šis karš vienmēr būs svētā tautas piemiņā.

"Mēs vienmēr rūpīgi glabāsim šo svēto, nedziestošo patiesību, nepieļausim varoņu aizmiršanu un nodošanu, neaizmirsīsim nevienu, kas, nežēlojot savu dzīvību, saglabāja mieru uz planētas," uzstājoties Uzvaras dienas parādē, teica Putins.

Viņš uzsvēra, ka "9. maijs bija, ir un būs mūsu galvenie svētki - tā ir nacionālā triumfa, tautas lepnuma, mūžīgas piemiņas un sēru diena".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!