Foto: Publicitātes attēli
Šīs nedēļas centrālais notikums, kas jau ilgu laiku izpelnījies nedalītu pasaules mediju uzmanību, ir Ziemas olimpisko spēļu sākums Krievijas pilsētā Sočos. Tomēr sporta vietā centrālais jautājums bieži vien ir politika.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins cerēja lielo sporta notikumu izmantot, lai ilustrētu pasaulei valsts sasniegumus un to, ka tā tikusi ārā no apjukuma, kas Krievijā iestājās pēc PSRS sabrukuma, skaidro radio "Brīvā Eiropa". 

Bet jau no paša sākuma Putina loloto projektu aizēno aizdomas par vērienīgu korupciju, bažas par drošību spēļu laikā, sašutums par pērn pieņemto geju "propagandu" aizliedzošo likumu un dažādas citas likstas. Tieši šiem jautājumiem sporta vietā, spēlēm sākoties, veltīti ietekmīgu Rietumu žurnālu vāki.

"The Economist": Žurnāls pievēršas Krievijas "pieaugošajām nepatikšanām", lai gan Putins olimpiādes laikā cenšas uzspodrināt valsts tēlu.

"The New Yorker": "Viņa līdzinieku žūrija" ir nosaukums vāka ilustrācijai. Vairākas Rietumvalstis ir izvēlējušās uz Sočiem nesūtīt augsta līmeņa delegācijas. ASV delegācijā ir trīs atklāti homoseksuāli sportisti, kas ir acīmredzams protests pret Krievijas "antigeju" likumu.

"The Newsweek": Žurnāls ar stāstu par spēcīgiem stereotipiem un homofobiju daiļslidošanas pasaulē pievēršas homoseksuālisma jautājumam. Netieša norāde uz geju tiesību ierobežošanu varētu būt arī "The Economist" un "The New Yorker" vāki, kuros Putins attēlots kā daiļslidotājs.

"Time": Žurnāla vāks ir ilustrācija rakstam par Krievijas centieniem radīt "tērauda loku", lai novērstu iespējamos teroristu uzbrukumus.

"The New Republic": Lai gan opozīcijas protesti pirms diviem gadiem Krievijā neko nepanāca, Putina valsts tik un tā grūst.

"Bloomberg Businessweek": Pievēršas korupcijai, gatavojoties spēlēm. Izmanto Krievijas simbolu - lāci. Žurnāls arī parāda, kādas bijušas citas vāka idejas.

"Le Monde": "Ķermeņa diktatūra", vēsta uzraksts uz vāka. Putins savas valstsvīra karjeras laikā ir fotografējies ar kailu torsu un rūpīgi veidojis savu vīrišķīgo tēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!