Foto: stock.xchng

Francijas Ārlietu ministrija otrdien izsaukusi Krievijas vēstnieku saistībā ar Maskavas nepatiesajām apsūdzībām par to, ka Francijas armijas iznīcinātājs it kā esot "bīstami pietuvojies" lidmašīnai, kas vedusi Krievijas amatpersonas.

Kā noskaidrojies, tas patiesībā bijis Šveices iznīcinātājs.

Francijas Ārlietu ministrijas ģenerālsekretārs Kristiāns Masē ticies ar diplomātu un "nosodījis faktu, ka mūsu vēstnieks Maskavā izsaukts uz melīgas informācijas pamata," sacīja ministrijas preses sekretārs Romēns Nadals.

Francijas vēstnieks Krievijā Žans Moriss Ripers pirmdien tika izsaukts uz Krievijas Ārlietu ministriju saistībā ar "Francijas gaisa spēku lidmašīnas", kā skaidroja Maskava, "bīstamo pietuvošanos" lidmašīnai, kas vedusi Krievijas parlamenta delegāciju.

Parīze Maskavas apsūdzības uzreiz noraidīja un skaidroja, ka Krievijas lidmašīnai patiesībā pielidojusi Šveices lidmašīna.

"Tā bija Šveices lidmašīna "F-18", un neviena Francijas militārā lidmašīna nebija iesaistīta," jau pēc Francijas vēstnieka izsaukšanas ziņu aģentūrai AFP apliecināja Francijas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Arī Šveices armijas pārstāvis ziņu aģentūrai TASS jau pirmdien atzina, ka Krievijas lidmašīnai pietuvojies Šveices iznīcinātājs.

Notikušais ir "gaisa patrulēšanas standarta procedūra", sacīja Šveices Federālā aizsardzības, civilās aizsardzības un sporta departamenta pārstāvis Pēters Minders. "Tajā nav nekā neparasta," viņš piebilda.

Minders paskaidroja, ka notikušajā nav bijis nekā bīstama un Šveice ik gadu veic aptuveni 100 šādu pārbaužu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!