Foto: AFP/Scanpix
Francijā sestdien tika izvirzītas apsūdzības diviem vīriešiem, kas ir aizturēti aizdomās par terorakta plānošanu, pavēstīja ziņu avoti tiesu aprindās.

Aizdomās turētie 19 gadu un 27 gadu vecumā tika aizturēti otrdien ostas pilsētā Marseļā un valsts vidienes pilsētā Klermonferānā.

Abi vīrieši, kas izlūkdienestiem bija zināmi kā džihādistu salāfistu kopienas locekļi, tika apsūdzēti par noziedzīgu biedrošanos saistībā ar noziedzīgu terorisma pasākumu, kā arī par šaujamieroču glabāšanu.

Reidu laikā policija atrada Kalašņikova automātu un bisi, granātu, nazi un divas pretložu vestes, kā arī džihādistu propagandas dokumentus.

Varas iestādes vēl izmeklē, tieši kāds terorakts ticis plānots.

Francija ir trauksmes gatavībā pēc teroraktiem, kas pēdējo divu gadu laikā prasījuši vairāk nekā 200 cilvēku dzīvības.

3. februārī kāds karavīrs sašāva uzbrucēju ar mačeti, kurš bija meties viņam virsū pie Parīzes Luvras muzeja, saucot "Allāhu akbar" ("Allāhs ir dižens").

Francija, kas ir viena no aktīvākajām dalībniecēm ASV vadītajā koalīcijā pret grupējumu "Islāma valsts", ir visvairāk cietusī Eiropas valsts teroraktos, par kuriem uzņēmies atbildību vai kurus iedvesmojis šis sunnītu ekstrēmistu grupējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!