Krievija patiesi vēlas sadarboties cīņā pret džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts") Sīrijā, ceturtdien paziņoja Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss.

"Var teikt, ka krievi ir atvērti [šādai sadarbībai]. Mēs domājam, ka viņi to patiesi vēlas, un mums ir jāapvieno visi mūsu spēki," Fabiuss pavēstīja radiostacijai "France Inter".

Francijas un Krievijas attiecības bija pasliktinājušās kopš Ukrainas krīzes sākuma pērn, bet pēdējās nedēļās gan Francija, gan Krievija ir piedzīvojušas "Islāma valsts" sarīkotus teroraktus – koordinētos uzbrukumus ar spridzekļiem un apšaudi Parīzē 13. novembrī un Krievijas pasažieru lidmašīnas uzspridzināšanu virs Ēģiptes 31. oktobrī.

Francijas prezidents Fransuā Olands šonedēļ aicināja "sapulcināt kopā lielā un unikālā koalīcijā visus, kas var reālistiski cīnīties pret šo teroristu armiju", savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja Krievijas karaflotei Vidusjūrā nodibināt kontaktus ar Francijas kolēģiem un strādāt kopā "kā sabiedrotajiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!