Foto: AP/Scanpix

Pēc dienu iepriekš notikušā kārtējā islāmista uzbrukuma policistiem Elizejas laukos Francijas policija aizturējusi četrus uzbrucēja ģimenes locekļus, otrdien vēsta avoti tiesu sistēmā.

Kā ziņots, pirmdien Parīzē kāds islāmists ar savu automašīnu, kurā atradās ieroči un gāzes balons, ietriecās policijas mikroautobusā. Pats terorists, kas identificēts kā Ādams Dzaziri, uzbrukuma laikā gāja bojā, taču kādam citam nodarīt ko ļaunu viņam neizdevās.

Jau vēlā pirmdienas pēcpusdienā pēc nopratināšanas viņu ģimenes mājā Parīzes pievārtē tika aizturēta Dzaziri bijušā sieva, kā arī viņa svaine un svainis.

Vakarā policijas izolatorā tika nogādāts arī uzbrucēja tēvs. Dzaziri mājās atrasti arī ieroči, atklāja kāds izmeklēšanai tuvu stāvošs avots. 31 gadus vecajam uzbrucējam bijuši vismaz deviņi ieroči, tostarp divas pistoles un Kalašņikova tipa automāts.

Par izmeklēšanas gaitu informēti avoti arī pavēstīja, ka uzbrucējs jau kopš 2015. gada bijis iekļauts novērojamo personu sarakstā kā saistīts ar radikālo islāmistu kustību. Tas nav traucējis varasiestādēm viņam izsniegt šaujamieroču turēšanas atļauju. Francijas premjerministrs Eduārs Filips paudis sašutumu par šo faktu.

Premjers intervijā telekanālam BFM un radio RMC sacīja, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka pirmā ieroču atļauja Dzaziri izdota pirms viņš nokļuvis policijas novērojamo personu sarakstā.

Filips piebilda, ka neviens, protams, nav apmierināts ar to, ka Dzaziri arī turpmāk varējis brīvi iegādāties bīstamus ieročus.

Dzaziri sarīkotais uzbrukums noticis pavisam netālu no vietas, kur Elizejas laukos kāds cits islāma ekstrēmists pirms diviem mēnešiem nošāva policistu. Taču pagaidām par pirmdienas uzbrukumu atbildību neviens grupējums nav uzņēmies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!