Abi džihādisti, kas uzbruka baznīcai Francijā un noslepkavoja tās priesteri, ir zvērējuši uzticību grupējumam "Islāma valsts" trešdien publiskotā videoierakstā.

Tas ir trešais terorakts Francijā un Vācijā pēdējo divu nedēļu laikā, kura rīkotāji džihādisti ir zvērējuši uzticību šim grupējumam. "Islāma valsts" apgalvo, ka viens no tās "karavīriem" ir arī Nicas terorakta rīkotājs Muhameds Lauežs Bulels, tomēr viņa tieša saistība ar šo grupējumu nav konstatēta.

Francija turpināja sērot par 84 nogalinātajiem Nicas teroraktā, kad divi ar nažiem bruņoti vīrieši otrdien Sentetjēndiruvrē pilsētiņā pie Ruānas iebruka baznīcā mises laikā un noslepkavoja tās priesteri, pie altāra pārgriežot viņam rīkli. Iebrucēji, kas arī bija saņēmuši ķīlniekus, tika nošauti policijas operācijā.

Ķīlnieku krīzes laikā viens vīrietis tika nopietni ievainots, bet trīs mūķenes un viens dievlūdzējs izglābās neskarti.

Viens no uzbrucējiem tika identificēts kā 19 gadus vecs franču džihādists Adels Kermišs, kurš bija apsūdzēts terorisma noziegumos, bet bija atbrīvots līdz tiesai un nēsāja elektroniskās uzraudzības aproci, lai gan prokurors bija aicinājis viņu neatbrīvot.

Izmeklētāji vēl nav identificējuši otru uzbrucēju, bet izmeklēšanai tuvi ziņu avoti vēstīja, ka Kermiša mājoklī atraduši 19 gadus veca Abdela Malika P. personas apliecību, kas var būt piederējusi otram uzbrucējam.

Abdels Maliks P. "stipri līdzinās" vīrietim, kuru pretterorisma policija vajāja dienās pirms šī uzbrukuma sakarā ar bažām, ka viņš plānojis īstenot teroraktu.

"Islāma valsts" mediju atzara "Amaq" publiskotajā videoierakstā divi bārdaini vīrieši, kas nosaukti kaujas segvārdos kā Abu Omars un Abu Džalils al Hanafi, tur rokas, zvērot "paklausību" "Islāma valsts" līderim Abu Bakram al Bagdadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!