Foto: AFP/Scanpix
Francijas imami pēc tikšanās ar pāvestu Francisku pauduši atbalstu katoļu baznīcas līderim, norādot, ka minoritātēm viņš ir nepieciešams.

"Mēs jūtam kaut ko spēcīgu saistībā ar šo pāvestu. Mums, minoritātēm, viņš ir nepieciešams," norādīja tunisiešu imams Hasens Čalghumi, kurš ir mērenā islāma pārstāvis.

"Mērenie ir jāatbalsta. Mums nevajadzētu apvienoties grupās ar ekstrēmistiem, kas dedzina baznīcas," viņš uzsvēra.

Astoņi imami - septiņi no Parīzes un tās piepilsētām un viens no Marseļas - tikās ar pāvestu vispārējās audiences laikā Svētā Pētera laukumā.

Visi imami ir sūfisti - mērenā islāma piekritēji.

Imamu tikšanos ar pāvestu organizēja ebreju izcelsmes franču rakstnieks Mareks Halters, un viņus uz Romu savā personīgajā lidmašīnā atgādāja tunisiešu kino un televīzijas magnāts Taraks ben Amars.

Ben Amars uzskata, ka šāda tikšanās veicinās dialogu starp dažādām reliģijām, bet vienlaikus ir pārliecināts, ka islāmam ir problēmas, kas jāatrisina viņiem pašiem.

"Mums ir problēma, kas jāatrisina pašiem. Kristiešiem tā bija viduslaikos. Politiskais islāms ņem virsroku," viņš piebilda.

Halters pauda pārliecību, ka Francisks "spēj to, ko Benediktam XVI neizdevās paveikt: samierināt kristietību un islāmu".

Pāvests Jānis Pāvils II un Franciska priekšgājējs Benedikts XVI abi centās tuvināties musulmaņu pasaulei, tomēr Benedikts izpelnījās asu kritiku par islāma saistīšanu ar vardarbību runā, ar kuru 2006.gadā, neilgi pēc stāšanās pāvesta amatā, viņš uzstājās savā dzimtajā Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!