Identificēti vēl divi teroristi, kas gājuši bojā piektdien Parīzē sarīkojot asiņainos uzbrukumus, atsaucoties uz franču prokurora paziņojumu, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Viena pašnāvnieka-spridzinātāja pirkstu nospiedumi atbilst tiem, kas oktobrī noņemti Grieķijā kā patvēruma meklētājam ieceļojušam vīrietim, kurš izmantojis Sīrijas pasi ar Ahmada al Mohamada vārdu, teikts prokurora Fransuā Molina paziņojumā.

Paziņojumā gan precizēts, ka atrastās 25 gadus vecā vīrieša pases autentiskums vēl nav apstiprināts.

Savukārt viens "Bataclan" koncertzāles spridzinātājs identificēts kā Parīzē dzimušais 28 gadus vecais Samijs Amimurs. Viņš drošības iestādēm jau bijis zināms par saistību ar teroristiem. 2013. gadā izdots starptautisks orderis viņa arestam.

Trīs šī vīrieša radinieki ir aizturēti nopratināšanai, papildināts paziņojumā.

Savukārt viens no terorakta organizētājiem varētu būt Beļģijas pilsonis Abdelhamids Abauds, atsaucoties uz Francijas amatpersonām, ziņo portāls "NY Daily News". BBC gan norāda, ka tās ir neapstiprinātas baumas.

Tikmēr Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs paziņoja, ka pēc teroraktiem policija arestējusi 23 cilvēkus, bet vēl 104 noteikts mājas arests.

Veicot reidus pie iespējamiem islāmistiem, kādā mājā Lionā atrasti ieroči, tostarp granātmetējs, ziņo aģentūra AFP. Francijas premjers Manuels Valss iepriekš paziņoja, ka pirmdiena rītā Francijā notikuši 150 policijas reidi.

Vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Šaušanas un spridzināšanas uzbrukumi notikuši sešās pilsētas vietās. Septiņi uzbrucēji gāja bojā uzspridzinoties, bet vienu nošāvusi policija.

Tikmēr likumsargi turpina meklēt personas, kas tiek turētas aizdomās saistībā ar teroraktiem, tostarp 26 gadus veco Salahu Abdelslamu no Beļģijas, kurš tiek raksturots kā bīstams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!