Foto: AFP/Scanpix

Uzbrucēja, kurš tiek turēts aizdomās par vairāku policistu nošaušanu Dalasā, ASV, mājā atrastas izejvielas spridzekļu pagatavošanai, šautenes un munīcija, atsaucoties uz amatpersonu pausto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Dalasas policija paziņojusi, ka spridzekļu pagatavošanai nepieciešamās lietas atrastas, pārmeklējot aizdomās turamā Maika Džonsona māju Dalasas priekšpilsētā Meskitā.

Jau ziņots, ka ceturtdien Dalasā protesta akcijas pret policijas vardarbību laikā likumsargu virzienā tika raidīti šāvieni, nogalinot piecus un ievainojot septiņus policistus.

Iespējamais uzbrucējs tika identificēts kā 25 gadus vecais Maika Džonsons. Viņš tika nogalināts policijas operācijas laikā. Pirms nāves Džonsons pavēstījis, ka darbojies viens un nav saistīts ne ar vienu grupējumu.

ASV bruņotie spēki apstiprinājuši, ka no 2009. gada marta līdz 2015. gada aprīlim Džonsons bijis ASV armijas rezervists. Aizejot no aktīvās rezerves, viņa dienesta pakāpe bijusi dižkareivis. Savulaik Džonsons arī dienējis Afganistānā – no 2013. gada novembra līdz 2014. gada jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!