Sestdienas vakarā Igaunijā, aptuveni 20 kilometrus no Latvijas robežas, policija aizturēja piedzērušos pārvadājumu firmas "Ecolines" autobusa vadītāju, vēsta portāls "Delfi.ee".

"Viņš mums teica, ka dzēra šņabi. Piedzēries bijis arī otrs vadītājs, kurš izkāpis Pērnavā – pirms autobusu apturēja policija," portālam "Delfi.ee" pastāstīja aculieciniece.

Vienai no pasažierēm bijusi attiecīgās kategorijas autovadītāja apliecība, kas ļāvusi stūrēt arī autobusu. Saņēmusi uzņēmuma atļauju, viņa sēdusies pie stūres un aizbraukusi līdz robežkontroles punktam, kur kopā ar aptuveni vēl 20 pasažieriem trīs stundas gaidīja ierodamies citu "Ecolines" autobusu.

Pasažieri nogādāti Rīgā no kurienes viņu ceļš tālāk vedis gan uz Viļņu, gan Varšavu, gan citām pilsētām.

Policija portālam "Delfi.ee" apstiprināja aculiecinieces stāstīto. Sestdien pulksten 15.01 policija saņēmusi zvanu no kāda pasažiera, kurš pastāstījis, ka autobusa vadītāja braukšanas maniere ir aizdomīga – strauji bremzējot, viņš vairākkārt radījis bīstamas situācijas uz Tartu lielceļa.

Lielceļa 171. kilometrā policija apturēja autobusu un 50 gadus vecajam šoferim konstatēja alkohola klātbūtni organismā. Likumsakarīgi, viņam liegts turpināt vadīt autobusu, tāpēc pie stūres sēdusies viena no pasažierēm, kurai bijusi D kategorijas autovadītāja apliecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!