Foto: AFP/Scanpix/LETA

Astoņi Zviedrijas iznīcinātāji "JAS 39 Gripen" otrdienas vakarā ieradušies Emari aviobāzē, Igaunijai piedaloties Zviedrijas bruņoto spēku ikgadējās mācībās "AFX18", paziņojis Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests.

Emari aviobāzē ieradusies arī Zviedrijas armijas transporta lidmašīna "C-130 Hercules" ar atbalsta komandu. Zviedrijas kontingenta vadītājs pulkvežleitnants Anderss Vendels sacīja, ka zviedru lidotāji cer "uzkrāt pēc iespējas vairāk lidojumu stundu un turēt lidmašīnas uz zemes tikai, lai uzpildītu degvielu un veiktu nepieciešamo apkopi". "Protams, labie laikapstākļi palīdz mums to darīt. Igaunija ir m\us pozitīvi ar to pārsteigusi," viņš piebilda.

Emari aviobāzē līdz 31.maijam uzturēsies aptuveni 100 Zviedrijas gaisa spēku militārpersonu. Mācību ietvaros lidojumi tiks veikti visu diennakti. Mācību kaujas notiks Zviedrijas gaisa telpā, bet iznīcinātāji veiks lidojumus arī virs Igaunijas.

Zviedrijas gaisa spēki mācību ietvaros kopā ar partneriem praktizēsies dažādās gaisa spēku operācijās. Kopumā "AFX18" piedalīsies līdz 3500 militārpersonām un visi Zviedrijas bruņoto spēku atzari. Līdz ar Igauniju mācībās piedalīsies arī Somija, Francija un Spānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!