Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas sūtņi mēģinājuši uzpirkt Lietuvas reģionālo laikrakstu, lai tas publicētu Krievijai labvēlīgu informāciju, vēsta portāls "Telegraph".

Laikraksta "Tauraģes Kurjers" redaktore Ramune Ramanauskiene portālam atklāj, ka "klusais" jeb informatīvais karš starp Krieviju un Lietuvu ir sācies vairākos veidos.

Viņai un viņas laikraksta redakcijai nesen piedāvāja lielus kukuļus, lai viņas vadītais laikraksts publicētu iepriekš sagatavotus rakstus, kas ir Krievijai labvēlīgi un glaimojoši. Tā vietā redakcija publicēs atmaskojošu rakstu par piedāvāto kukuli.

"Mums piedāvāja rakstīt par to, ja mums būtu draudzīgas attiecības ar Krieviju, Lietuvas ekonomikai klātos labāk un dzīves kvalitāte uzlabotos," skaidro Ramanauskiene. "Ja mēs neuzturēsim draudzīgas attiecības ar Krieviju, valsts būs spiesta paļauties tikai uz Briseles dotācijām, tāpēc mums būs drūma nākotne."

Tauraģe atrodas netālu no Krievijai piederošās Kaļiņingradas.

"Tauraģes Kurjers" ir reģionāls laikraksts, kas iznāk no 1997.gada. Laikraksts iznāk divreiz nedēļā, tā tirāža ir 5000 eksemplāru. Lai gan laikraksts galvenokārt atspoguļo reģionālas problēmas, tā slejās bieži lasāms par valstij un pasaulei nozīmīgiem tematiem, rakstīts izdevuma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!