Foto: AP/Scanpix
Losandželosas tiesa piespriedusi gadu ilgu cietumsodu Kalifornijas iedzīvotājam, kurš tiek turēts aizdomās par skandalozās filmas ”Innocence of Muslims” (”Musulmaņu šķīstums”) veidošanu, kas septembrī izraisīja plašus protestus daudzās musulmaņu valstīs, vēsta aģentūra AP.

Prokuratūra uzskata, ka 55 gadus vecais Ēģiptē dzimušais Marks Beslijs Jozefs, kura pseidonīms ir Nakula Beslijs Nakula, astoņas reizes ir pārkāpis tam uzliktā nosacītā soda par bankas apkrāpšanu nosacījumus. Pārkāpumu skaitā ir melošana uzraudzības dienestiem un pseidonīma izmantošana. Pats apsūdzētais atzina savu vainu tikai četrās no astoņām apsūdzībām.

Par finanšu noziegumiem tiesāto Jozefu aizturēja 27. septembrī, aizdomās par pirmstermiņa atbrīvošanas nosacījumu pārkāpumiem. Mediji ziņo, ka vīrietis atbrīvots no cietuma 2011. gadā ar nosacījumu, ka viņš bez speciālas uzraudzības iestāžu atļaujas neizmantos internetu. Tāpat viņam bija aizliegts lietot pseidonīmu.

Marks Beslijs Jozefs pieder koptu kristiešu kopienai un tiek uzskatīts par vienu no filmas ”Innocence of Muslims” autoriem, kurā daudziem nepieņemamā veidā attēlots pravietis Muhameds.

Jau vēstīts, ka pēc filmas fragmentu parādīšanās internetā, 11. septembrī sākas plaši protesti musulmaņu valstīs, kuros gāja bojā desmitiem cilvēku. Virknē valstu notika uzbrukumi ASV vēstniecībām. Protestu aizsegā 11. septembrī bruņoti cilvēki uzbruka ASV konsulātam Lībijas pilsētā Bengāzī, kā rezultātā gāja bojā ASV vēstnieks Kristofers Stīvenss un vēl trīs amerikāņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!